ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
Голи са без книги народите, голи са безкнижните души, ненапоявани от Божия дъжд на буквите.
Св. Константин-Кирил Философ
Анонси
Ростислав ЙовчевЮбилеен концерт на Ангел Станков в НМА “проф. Панчо Владигеров”

На 21 ноември т.г., от 18ч. ще се състои юбилеен концерт, посветен на 70 годишнината на големия наш цигулар проф. Ангел Станков.
След зала “България” със Софийска филхармония” и арменския оркестър AGBU, след редица камерни зали в страната с различни камерни партньори, обичаният наш цигулар завършва своята юбилейна година с концерт в залата на НМА “проф. Панчо Владигеров” с Академичния симфоничен оркестър, състав за който той е отговарял в качеството си на заместник ректор в продължение на почти десетилетие.
Проф. Станков ще се изявява в двете си любими амплоа- цигулар и диригент, а програмата е събрала неговите най-любими творби. На него и публиката, която безрезервно обича неговото емоционално и темпераментно свирене, лириката с която нежният звук на цигулката му изпълва бавните части на най-известните класически творби и още много и много любими моменти.
Вивалди, Моцарт, Бетовен, Чайковски, Черкин и Сарасате. Композитори, които в България се свързват с изпълнители от ранга на Ангел Станков.
Заповядайте! Ще бъде музикален празник!

афиш

Уникални посетители: 569