ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
Голи са без книги народите, голи са безкнижните души, ненапоявани от Божия дъжд на буквите.
Св. Константин-Кирил Философ
АнонсиЮбилеен концерт по случай 85-годишнината на проф. Савка Шопова-Маркова
Юбилеен концерт по случай 85-годишнината на проф. Савка Шопова-Маркова, доктор хонорис кауза на Националната Музикална Академия “проф. Панчо Владигеров” ще се състои на 14 октомври 2016г., от 18ч. в залата на НМА, бул. Евлоги и Христо Георгиеви №94.

Забележителен пианист-акомпанятор, споделила сцената с едни от най-известните музиканти от България и чужбина в течение на няколко десетилетия, проф. Шопова продължава неуморно и днес своята дейност по издигане на престижа на акомпаняторската професия.
Защитила своята докторска дисертация в средата на 70-те години на миналия век, осъществила специализация във Виена, тя е сред преподавателския състав на НМА “проф. Панчо Владигеров” от почти половин век. Професор от средата на 80-те години, тя е и част от ръководството на Академията като зам. декан, Декан и зам. ректор.
Сред нейните възпитаници личат имената на едни от водещите пианисти в България в момента- Благовеста Константинова, Ивелина Казанджиева, Ермила Секулинова и др., които ще музицират вечерта на 14 октомври в чест на своята учителка.

Подробности за програмата можете да видите в приложения афиш.

афиш