ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
Голи са без книги народите, голи са безкнижните души, ненапоявани от Божия дъжд на буквите.
Св. Константин-Кирил Философ
Отзиви
Ростислав ЙовчевЯрко музикално събитие по случай 50 годишнината на списание “Музикални хоризонти”

Истински музикален празник създадоха на 3 декември участниците в концерта, посветен на половинвековния юбилей на списание “Музикални Хоризонти”.
Смея да твърдя, че Жени Захариева, Десислава Чолакова, Ромео Смилков, Атанас Кръстев, Маргарита Илиева, Елена Механджийска, Росен Идеалов, Горан Ташев и Радослав Николов поднесоха изпълнения на световно ниво.
50 годишнината на списание “Музикални хоризонти” заслужаваше високо професионално, емоционално, задълбочено и искрено отдаване на музиката, такова каквото всички те сътвориха с огромния си талант!
Майсторски съставената програма включваше широк диапазон композитори от различни стилове и епохи, като не бе отмината и родната музика с присъствието на творби на Панчо Владигеров и Любомир Денев.
На сцената присъстваха изпълнители от различни поколения, чието основно свързващо звено беше високото качество на музициране.
Така името на списание “Музикални Хоризонти” бе защитено по най-добрия начин, като всички оставаме с надеждата че този важен форум, формиращ художествения вкус в българската музика ще продължава да живее и да отразява най-ценните нейни проявления.

Уникални посетители: 622