ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
Голи са без книги народите, голи са безкнижните души, ненапоявани от Божия дъжд на буквите.
Св. Константин-Кирил Философ
Анонси
Тамара АнгеловаСИМФОНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ЖЕНАТА

Специално за празника на нежната половина от човечеството Симфониета – Шумен гостоприемно отваря врати, за да зарадва жителите и гостите на града с незабравим концерт.
Вечерта в деня на празника, букет от изящни валсове, принцеси от приказките и ароматни рози от юг ще бъдат поднесени в първата част на вечерта. Ще се потопим в магията на приказката за Пепеляшка с увертюрата от едноименната опера на Джоакино Росини, Йохан Щраус-син ще поднесе своите “Рози от юг”, а зрителите ще се почувстват като на истински бал с изящните валсове от балета “Спящата красавица” и “Валс на цветята” от П. И. Чайковски.
Гвоздеят в програмата ще бъде втората част на вечерта със световноизвестния пианист Людмил Ангелов. След сцените в Малага и миланската “Ла Скала” блестящият виртуоз излиза на сцената на Симфониета – Шумен, за да изпълни един от най-впечатляващите и драматични произведения – Концертът за пиано и оркестър № 2 от Сергей Рахманинов. “Повече от 40 години Ангелов работи с такъв артистичен аристократизъм, който напомня на големите легенди на пианото, което личи от начина му на интерпретация – съчетание от мъдрост, стилистична автентичност и неподправено музикално излъчване” – Хосе Антонио Кантон, испански музикален критик.
Подарете си една приятна и незабравима вечер, в която можете да зарадвате любимите си дами.
Цена на билета: 6 лв.За информация и предваритерна заявка на билети: тел. 0879321033 Елена Костадинова

8 march

Уникални посетители: 584