ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
Голи са без книги народите, голи са безкнижните души, ненапоявани от Божия дъжд на буквите.
Св. Константин-Кирил Философ
Анонси
Ростислав ЙовчевПореден благотворителен концерт в Арменския народен дом

На 30 април, понеделник, от 19ч., в красиво обновената и кокетна зала на Арменския народен дом, която се намира на последния етаж в сградата на бул. Тодор Александров № 31, ще се състои концерт на младата българска клавирна надежда Лили Богданова.
Младото момиче откликна веднага на поканата да се присъедини към благородната инициатива, подета от ръководството на Църковното настоятелство на Арменската православна църква и редица български музиканти, за организиране на благотворителни концерти, на които се събират средства за довършване на арменската църква, която в основната си част е издигната на ул. Лайош Кошут в столицата.
Интересна новост от организаторите е, че зад рояла (дарение на Арменския народен дом от г-жа Вера Димитрова) на екран тече постоянна видеоинформация за целите на кампанията, събраните средства и банковите сметки на църковното настоятелство.
Така и вие, които бихте имали желание да посетите концерта на Лили Богданова, бихте могли да помогнете на нашите братя арменци, които са едни от първите православни християни в историята на нашата религия.
А ето и биографията на Лили Богданова, която въпреки младостта си е впечатлила немалко музикални специалисти по свят:
Лили Богданова е родена през 1994 г. в София. Завършва Национално музикално училище “Л. Пипков” в класа на Емилия Канева, след което продължава обучението си в Национална музикална академия “проф. П. Владигеров” при проф. д-р Борислава Танева. През 2015/16 г. учи в Музикален институт “В. Белини”, Катания, Италия с преподавател Даниеле Петралия. Понастоящем Лили е студентка в една от най- престижните музикални академии в света – Висше училище по музика “Ханс Айслер”, Берлин в класа на проф. Елдар Неболсин.
Лили е носител на наградата на Алегро Виваче, БНР “Млад музикант на 2014 година“, както и на още многобройни призове от международни конкурси в България, Италия, Мароко, Англия, Чехия и др.
През 2014 г. издава първия си компакт-диск ” Момичето с ленените коси”. Лили концертира като солов и камерен музикант, както и като солистка на оркестри в Европа, Америка и Азия. Сред тях са Софийска Филхармония; Русенска Филхармония; Нов Симфоничен оркестър; Симфониета “Видин”; Симфониета “Атина”, Гърция; Mozart Virtuoso Orchestra, Токио, Япония; Columbia County Orchestra, Джорджия, САЩ и др.Лили взима участие в множество майсторски класове („Музика Мунди“, Белгия; Лятна академия „Моцартеум“, Австрия; Лятна академия „ISAM“, Германия и др.), където работи с известни музикални педагози, сред които Андрей Гаврилов, Даниел Полак, Кристофър Елтън, Елена Ашкенази, Лесли Хауърд, Гаврил Липкинд, Стивън Исерлис, Итамар Голан и др.
От 2017 г. е носител на стипендия от швейцарската фондация “Клаварте”, както и на “Deutschlandstipendium“.

афиш Лили

Уникални посетители: 599