ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
Голи са без книги народите, голи са безкнижните души, ненапоявани от Божия дъжд на буквите.
Св. Константин-Кирил Философ
Анонси
Веселин Нинов/Ростислав ЙовчевНов конкурс за пианисти и цигулари, насърчаващ българската музика

Фондация ‘МУЗИКА’ – Ню Йорк организира международен конкурс на името на българския композитор Емануил Манолов в Ню Йорк. В конкурса ще вземат участие пианисти и цигулари в три възрастови групи от 7 до 18 годишна възраст. Финалният тур на конкурса ще се състои на 22-ри Февруари, 2018 в американския мегаполис. Участниците в конкурса са окуражени да изпълнят пиеса от български композитор, като най-доброто изпълнение ще получи специална стипендия от фондацията. Участниците с присъдени първи, втори и трети награди също ще получат стипендии, както и специални парични и предметни награди. Международното жури за 2018 година е в състав: Веселин Нинов (Председател на фондация МУЗИКА), професор Ростислав Йовчев и Антоанета Воденичарова от Българя, Павлин Нешев от Германия, Марк Демидович от Флорида – САЩ, Шенгхуа Ху от Китай, Йи-Янг Чан от Тайван, Евгени Грач – Русия и Тоня Бибашка, България/САЩ.
Мисията на фондация МУЗИКА:
– Да подпомага и насърчава млади таланти до достигнат следващото стъпало в професионалното си развитие и да отличава музикалното майсторство.
– Да поощрява изпълнението на произведения от най-значимите български композитори и да представя българската музика като част от световното музикално наследство.
– Да спонсорира и създава музикално-творчески възможности за класически музиканти от всички националности.

Фондация Музика е благотворителна организация без бизнес цели и цялата стойност от събрани дарения постъпват във фонд за стипендии на млади изпълнители. За информация как да станете дарител на фондацията моля посетете официалния сайт: www.manolovcompetitionny.com/foundation

Уникални посетители: 953