ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
Голи са без книги народите, голи са безкнижните души, ненапоявани от Божия дъжд на буквите.
Св. Константин-Кирил Философ
Видео
Ростислав ЙовчевВокалното изкуство на Хуан Диего Флорес

Роден в Лима, столицата на Перу, тенорът Хуан Диего Флорес е типичният “бел кантов” певец, търсен от оперните театри по целия свят.Неговият изразителен глас и брилянтна вокална техника го прави подходящ за оперите на Росини, Белини, Доницети, които изискват именно това рядко съчетание на вокални способности. Към това трябва да прибавим и атрактивната външност и контакта с публиката, произтичащи вероятно от неговия латиноамерикански произход.
В по-ранни години, Флорес се увлича по поп и рок музиката, както неотменно е привързан към перуанската музика, която не спира да пропагандира по целия свят.
Годините 1993-1996г., когато е стипендиант на института “Къртис” отварят много врати за него и кариерата му се развива бързо. От края на 1996г., той се представя на сцената на “Ла Скала” в Милано, след което е желан гост по най-реномираните оперни театри.
Мекият, но същевременно бляскав тембър позволяват той да покрие репертоар от най-разнообразни жанрове. Запис от един съвсем скорошен концерт, състоял се в Мадрид на 4 октомври тази година и посветен на креолската музика избрахме за началото на месец ноември, който посвещаваме на Хуан Диего Флорес..
Следва прекрасната песен “Гранада” от мексиканския композитор Агустин Лара, написана през 1932г., която е една безсмъртна музикална картина на този невероятен андалуски град, който не оставя никого равнодушен.

Уникални посетители: 561