ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
Голи са без книги народите, голи са безкнижните души, ненапоявани от Божия дъжд на буквите.
Св. Константин-Кирил Философ
Анонси
Ростислав ЙовчевБлаготворителен концерт в помощ на кампанията за събиране на средства за довършване на арменската църква в София

Благотворителен концерт в помощ на кампанията за събиране на средства за довършване на арменската църква в София ще се състои в залата на Арменския народен дом (бул. Тодор Александров № 31) на 25 март тази година.
Благородното начинание стартира още в началото на тази година, когато през януари клавирен рецитал изнесе Ростислав Йовчев.
Сега, в началото на пролетта, той и неговият колега, именитият български цигулар Ангел Станков ще представят атрактивна програма от творби на:
Моцарт- прекрасната със своята красота и драматургично единство соната KV 454 ца цигулка и пиано. Две пиеси от арменските композитори Арно Бабаджанян и Арам Хачатурян, пиеси от Парашкев Хаджиев, Хенрих Виенявски и Пабло Сарасате.
В края на месец април, клавирен рецитал ще изнесе младата българска пианистична надежда Лили Богданова, която следва своето образование в Берлинската Консерватория “Ханс Айслер”.
Същевременно отправяме призив към българските музиканти да се включат в инициативата за подпомагане на нашите арменски братя да имат свой храм в българската столица. Арменските християни са едни от най-старите православни общности в света. Освен че това е едно от най-добре интегрираните малцинства в България, възторжено, но и с тъга посрещнато от гениалното стихотворение “Заточеници” от П.Яворов, арменците са народ дал на света известни учени, музиканти, артисти. Един техен храм в София е и наш български храм, в който да намерим душевно спокойствие и единение с Божието триединство.
Освен с концерти, всеки един би могъл да подпомогне със скромни финансови средства тази благородна инициатива, която показва желанието за взаимопомощ на нашите два народа.

МУЗИКАЛНИ СРЕЩИ -афиш-2

Брошура кампания за събиране на средства за довършване на арменската църква в София

Уникални посетители: 602