ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
Голи са без книги народите, голи са безкнижните души, ненапоявани от Божия дъжд на буквите.
Св. Константин-Кирил Философ
Музикален логос
Светлана ИвановаАспекти на детското изпълнителско изкуство в света на музикалния театър

Предлагаме на вниманието на читателите на “Музикален логос” публикацията на Светлана Иванова за определени аспекти на детското изкуство в света на музикалния театър.
Тя завършва НМА “Проф. Панчо Владигеров” в София, със специалност класическо пеене.
Kато солист на Българската Хорова Капела е гастролирала в цяла Европа и пяла под музикалното ръководство на световни диригенти като Зубин Мета, Евгений Светланов, Мишел Пласон, Руслан Райчев, Борис Хинчев и др.
След успешен конкурс и дебют в ролята на Розалинда от “Прилепът” на Й. Щраус, постановка на режисьора Борис Покровски е назначена за редовен артист-солист в Музикалния Театър “Ст. Македонски”. Партнира и израства като артист редом със звездите на Оперетата Видин Даскалов, Минко Босев, Лиляна Кисьова, Лиляна Кошлукова, Донка Шишманова и мн. др.
Реализира над 50 роли в класически оперети и мюзикъли. Изявява се в ролите на Сафи, Розалинда, Ханна Главари, Анина, Виктория, Илона, Мери Лойд, които при гастролите си в Германия, Швейцария, Австрия, Дания, Холандия, Франция, Япония и др. играе на немски език.
Има множество записи в БНР и БНТ.
За високи художествено-творчески постижения в развитието и популяризирането на оперетния жанр е отличена с награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци „Златна лира“.
Като илюстрация на нейната активна дейност в областта на детския музикален театър, прилагаме и запис от представление на нейната формация в Народно читалище “Петър Берон 1926”

Чети публикацията

Уникални посетители: 708