ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
Голи са без книги народите, голи са безкнижните души, ненапоявани от Божия дъжд на буквите.
Св. Константин-Кирил Философ
Анонси
Ростислав ЙовчевПредставяне на Николас Економу

През първите два месеца на настоящата година, в рубриката “Видео” изпълнител на месеца беше невероятният пианист, импровизатор и композитор Николас Економу. Сигурен съм, че тези, които са чули записите му, са открили в неговия необикновен талант, частица от спуснатата най-висше дарба, музикант, който се отдава с цялото си същество на музиката, на нейната дълбочина, на нейното очарование и всичко красиво, което тя носи.
Сигурен съм, че популярността му щеше да е различна, ако не беше “отлетял от този свят” на 40 годишна възраст. Да си сценичен партньор на Марта Аргерих, Герхард Опиц, Чик Кърия, музикален сътрудник на Родион Шчедрин и много други величия в музиката на късния 20 век, означава че си бил истински, а не конюнктурно оценен.
Иска ми са да поставим на истинското му високо място тази нестандартна личност чрез представянето му на столичната музикална общественост. На 19 април в многофункционалната зала №48 в НМА “проф. Панчо Владигеров”, от 14ч., изследователят на жизнения и творчески път на Николас Економу, д-р Галина Димова-Георгиева, пианист и педагог, който от дълги години работи в родината на Економу- Кипър и защитава докторат за неговото интересно творчество, ще говори за неговата личност и творческо дело.
Творби от Николас Економу ще изпълнят както Галина Димова, така и известният български пианист проф. д-р Ромео Смилков
Заповядайте!

афиш Економу

Уникални посетители: 677