ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
Голи са без книги народите, голи са безкнижните души, ненапоявани от Божия дъжд на буквите.
Св. Константин-Кирил Философ
Анонси
Ростислав ЙовчевПредставяне на млади пианисти, лауреати на наши и международни конкурси

Трима млади българи, различни по възраст, които учат на различни места. Общото- техният неоспорим музикален талант, умението им да превръщат безмълвните нотни знаци в звучаща пълнокръвно, емоционално и вълнуващо музика, която за миг да ни извиси далеч извън всекидневните дрязги, политически сплетни и безсмислени проекти за бъдещето. Изкуството и по-специално музиката имат това невероятно качество да те обхванат със силата и магията на музикалното слово, да те пренесат в други светове, които не се докосват, нито реално присъстват. Но в момента когато останеш сам, след като си чул нечие талантливо изпълнение, ти се чувстваш прероден, щастлив, че на родна земя се раждат истински таланти, които ни правят горди, че сме българи.
Таланти, които се надяваме да останат в България, но и да имат условията да се развиват на родна земя. Тогава те ще се чувстват истински щастливи, че са допринесли за духовното израстване на нацията, за съхраняването ѝ като място на хилядолетна култура и история.
Нека дойдем и ги подкрепим, заслушвайки се в творбите, които изпълняват. Да поговорим с тях за да разберем какво мислят и чувстват, как виждат бъдещето си в една професия толкова красива и примамлива, но трудна и изискваща всекидневна работа.
Вторник, 28 март, 18 часа, Национална библиотека “Кирил и Методий”, фоайе, втори етаж.

PLAKAT

Уникални посетители: 591