ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
Голи са без книги народите, голи са безкнижните души, ненапоявани от Божия дъжд на буквите.
Св. Константин-Кирил Философ
Музикален логос
Пламен БейковОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ КОНЦЕРТИ-ЛЕКТОРИИ В РУСЕ И ВЪЗПИТАВАНЕТО НА ПУБЛИКАТА

Публикуваме интересния и актуален материал на известния наш певец и оперен режисьор, известна фигура в обществения живот не само в Русе, но и на национално ниво Пламен Бейков.
Ще напомним на читателите неговата интересна биография, преди да прочетат написаната през януари тази година статия.

ПЛАМЕН БЕЙКОВ е завършил оперно пеене в Кралския колеж за музика – Лондон и е специализирал при знаменития български певец Борис Христов в Рим.
Вече десет сезона е солист на Русенската опера. Като концертен певец на песни, камерни и кантатно-ораториални произведения, като автор и водещ на образователните програми на Русенската опера Пламен Бейков също е добре познат на българската публика. Изявявал се е в най-авторитетните концертни зали в Испания и Русия, а като оперен артист е гастролирал в почти всички европейски страни, САЩ и Япония. Участвал е в продукции на националните оперни театри в София, Казан и Сараево.

През 2016 година на камерната сцена на Държавна опера-Русе Пламен Бейков осъществява своя режисьорски дебют с постановката на операта „Човешкият глас“ от Франсис Пуленк. Следват комичната едноактна опера от Джовани Батиста Перголези „Учителят по музика“, световната премиера на едноактната опера „Пламъци в платната на нощта“ от гръцкия композитор Гиоргос Минас в продукция на Старозагорската опера, историческата опера „Мария Десислава“ от Парашкев Хаджиев, която участва и на Фестивала „Сцена на вековете“. Последната му постановка отново е на сцената на Русенската опера през февруари 2018 – „История на войника“ от Игор Стравински. Сценарист и водещ е на редица концертни програми от афиша на Русенската опера.
Пламен Бейков изучава музикално-сценична режисура в Националната музикална академия „Проф.Панчо Владигеров“ в класа на доц.Виолета Горчева.
От началото на юли 2018 година Пламен Бейков е и драматург на Държавна опера-Русе.

Чети публикацията

Уникални посетители: 671