ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
Голи са без книги народите, голи са безкнижните души, ненапоявани от Божия дъжд на буквите.
Св. Константин-Кирил Философ
АнонсиКонцерт на новия роял “Стейнуей”

В средата на месец септември тази година, в Националната музикална Академия “проф. Панчо Владигеров” пристигна нов роял “Стейнуей” за концертната зала. Всички професионални музиканти знаят добре, какво означава това за качеството на концертния живот, както и колко струва подобна придобивка. Благодарение на Министерството на образованието и бившия министър Тодор Танев, които намират пари за този прекрасен инструмент, студентите от Академията, както и всички гости на концертната й зала ще имат оттук нататък най-доброто което предлага тази фирма като клавирен звук, механика и най-важното- в дългосрочен план.
За да отбележат именно студентите този факт, на 14 ноември 2016г., понеделник, от 18ч., в залата на НМА се събират представителите на три катедри от два факултета на Академията. Избрани студенти от Клавирна, катедра “Камерна музика” и катедра “Пиано” към Теоретичния факултет. Младите представители на изпълнителското изкуство ще представят различни произведения от разнообразни стилови епохи и ще създадат музикален празник за почитателите на сериозното изкуство у нас.
На добър час на новия инструмент, нека прекрасната му звучност радва поколения напред и ги приобщава към прекрасните страници на световната музикална литература.

Програма на концерта