ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
Голи са без книги народите, голи са безкнижните души, ненапоявани от Божия дъжд на буквите.
Св. Константин-Кирил Философ
Анонси
Ростислав ЙовчевКлавирен рецитал на Симеон Гошев

На 23 януари 2018г., от 19ч. в залата на Националната Музикална Академия “проф. Панчо Владигеров” ще се състои клавирен рецитал на младия пианист Симеон Гошев.
Името му е вече добре познато на публиката у нас и в чужбина. Притежаваш завидна инструментална база, той не се страхува да “атакува” сериозни изпълнителски препятствия във всички стилови направления. Сериозната подготовка, която му дава обучението във Виена при едни от “асовете” на клавирното изкуство в момента улеснява допълнително успеха му в интерпретирането на трудния класически стил, където младия Симеон има своите постижения.
През есента на миналата година, Симеон Гошев спечели 3-та награда и специална за най-добро изпълнение на творба от Яначек) от 23-то издание на международния конкурс „Леош Яначек“ в Бърно, Чехия. Стилът на Леош Яначек представлява сериозно препятствие дори за зрели пианисти, а международното признание чрез тази награда е поредния интерпретаторски успех на българската клавирна школа в лицето на младия Гошев.

Интервю с младия пианист Симеон Гошев


На концерта в залата на НМА, публиката ще чуе Фантазия до минор и Соната КV 457 от В.А. Моцарт, а след кратка пауза ще прозвучат цикъла ” В мъглите” от Яначек и една от знаковите клавирни творби на Лист “Фантазия-соната след едно четене на Данте”.
Да пожелаем успех на младия Симеон.

Гошев

Уникални посетители: 607