ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
Голи са без книги народите, голи са безкнижните души, ненапоявани от Божия дъжд на буквите.
Св. Константин-Кирил Философ
Анонси
Ростислав ЙовчевКлавирен концерт с творби от ХХ и XXI век

На 12 октомври, младата наша пианистка Анелия Господинова ще представи в залата на Националната Музикална Академия “проф. Панчо Владигеров” от 18 часа една изключително атрактивна и интересна програма.
Младата асистентка и докторантка към катедра “Пиано” в Теоретико-композиторския и диригентски факултет в НМА включва в програмата на своя концерт сонатата за пиано от Хоакин Турина, един интересен образец на късноромантичната европейска музика, който съчетава традициите на Scuola cantorum” на Цезар Франк и набиращата сила испанска музика в лицето на по-възрастните колеги на Турина Албенис и де Файя. На тази преливаща от емоционалност музика противостои цикълът от 4 пиеси на немския композитор Хелмут Фогел. Клавирната соната №2 на Андре Жоливе е центърът на програмата. Автор с предпочитания към разточителната и максимално усложнена клавирна фактура, Жоливе се откроява на фона на френските композитори на 20 век, заедно с Дютийо, Жан Франсе и Пиер Санкан. За финал, младата пианистка е избрала българска творба. Десет скици за пиано от Йордан Гошев- добре познато с майсторските си образци творческо дарованиев нашата музика, което не спира да ни очарова с дълбочината на своята фантазия.
С тази концертна програма, Анелия Госпходинова се изявява като ярък съвременен изпълнител със свой собствен поглед към музиката на нашето време.
Анелия

afish_Anelia_Gospodinova_12.10.2017

Уникални посетители: 778