ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
ГАЛЕРИЯ НА ДУМИТЕ
Голи са без книги народите, голи са безкнижните души, ненапоявани от Божия дъжд на буквите.
Св. Константин-Кирил Философ
Анонси
Ростислав Йовчев, Тамара Ангелова



Концерт на Симфониета-Шумен на 26 януари

ШЕДЬОВРИТЕ НА РУСКАТА КЛАСИКА

На 26 януари /четвъртък/ шуменските любители на музиката ще имат възможността да се насладят на едни от най-прекрасните произведения от руската музикално-композиторска школа. Под диригентството на Калина Василева ще чуем отдавна неизпълянави на шуменска сцена творби: изящния Валс от сюитата към драмата „Маскарад“ от Хачатурян, Първи концерт за пиано и оркестър от Чайковски и Симфония № 1 „Класическа“ от Сергей Прокофиев. По традиция концертът ще се проведе в четвъртък от 18,35 чака в зала „Проф. Венета Вичева“.
Солист на концерта ще бъде младата надежда Емануил Иванов. Той е роден през 1998 г. в Пазарджик, България. Започва музикалното си обучение при Галина Даскалова в читалище „Виделина“ в родния си град. Понастоящем работи с проф. Атанас Куртев в София.
Лауреат на конкурси като „Скрябин-Рахманинов”, „Лист-Барток”, „Млади виртуози” и „Фредерик Шопен” (Санкт-Петербург). Участвал е в майсторски класове на Дмитри Алексеев, Владимир Овчинников, Людмил Ангелов, Атанас Куртев, Павел Егоров и др. Свирил е със Симфоничен оркестър на БНР. Изнасял е солови рецитали в България, Франция и Полша.
Младият пианист още като 14 годишен прави неотразимо впечатление на клавирните педагози и публиката. Изпълнението му се характеризира с ярки инструментални качества, технически перфекционизъм, творческа интуиция и нещо много рядко за неговата възраст- дълбочина и проникновеност на интерпретацията. Не бих преувеличил, ако кажа че ако така продължи неговото развитие, Емануил Иванов ще повтори успехите много скоро нашите най-ярки млади пианисти, които спечелиха най-реномираните международни конкурси- Евгени Божанов, Пламена Мангова, Виктория Василенко и др.

Emanuil Ivanov photo
Емануил Иванов

01_2017

Уникални посетители: 614